Yleistä Kutsu Urheilija Ohjelma Usko ja Urheilu ry Edelliset Huumeet Kiitokset Alkuun

U&U 2009

Yleistä tapahtumasta

Maailman ensimmäinen Usko ja Urheilu suurtapahtuma nollabudjetilla järjestettiin Lappeenrannassa elokuussa 2002. Seinäjoki vastasi haasteeseen ja lupasi lyödä Lappeenrannan Usko ja Urheilu-tapahtuman yleisöennätyksen. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Markku Andersson luovutti viestikapulan Seinäjoen kaupunginjohtaja Mikko Pukkiselle 10.7.2003. Seinäjoen tapahtuma oli tangomarkkinoiden yhteydessä heinäkuun 10-13 päivä 2003. Jyväskylä haastoi Seinäjoen ja valtakunnallinen Usko ja Urheilu tapahtuma oli Jyväskylässä 6-8.8.2004. Jyväskylän kaupunginjohtaja Maija-Liisa Havia luovutti viestikapulan Jyväskylästä - Ylöjärvelle 26.8.2005 kaupunginjohtaja Pentti Sivuselle. Usko ja Urheilu tapahtuma oli Ylöjärvellä 26-27.8.2005. Hämeenlinnaan viestikapula luovutettiin 18.8.2007. Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén vastaanotti viestikapulan Ylöjärven kaupunginjohtaja Pentti Sivuselta. Hämeenlinnassa tapahtuma oli 18.08.2007. Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén luovutti viestikapulan Vihdin va. kunnanjohtaja Jukka Anttilalle 15.8.2008. Usko ja Urheilu tapahtuma oli Vihdissä 15-16.8.2008. Vihdin kunnanjohtaja Kimmo Jarva luovuttaa viestikapulan Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralle 14.8.2009, ja näin on Lahden aika näyttää miten he välittävät .omista. lapsistaan ja nuoristaan.

Lahdessa tapahtuma on 14-15.8.2009, paikkana urheilukeskus, satama ja Ristin kirkko.

Erilainen liikuntapäivä pidetään Lahden urheilukeskuksessa, 14.8.09 klo 12-15, tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Tapahtumassa tunnetut Olympia-, MM-, EM-, SM-tason urheilijat kertovat elämästään urheilun parissa ja opastavat nuoria eri urheilulajien pariin. Nuorisomusiikista vastaa Räppääjät, PlastiC , Soul Proof, IDA, TIMO ja ARSKA. Breikkaajat esittävät upean shown.

Lahden urheiluseurat esittävät oman upean näytöksen, nuoret tapaavat tähtipelaajia, jotka toivottavat heidät tervetulleeksi urheiluseuraan. Poliisi kertoo huumeista ja esittää huumekoira näytöksen. Entiset narkomaanit, nykyiset huumevalistajat kertovat huumeista katu-uskottavasti.

Suuri nuorisotapahtuma satamassa alkaa klo 19.00, jossa nuorisobändit esiintyvät, breikkaajat ja urheiluseurat esittävät oman upean näytöksen. Huippu-urheilijat kertovat elämästään, jakavat ihailijakortteja ja odottavat tapaavansa Sinut. Entiset narkomaanit, nykyiset huumevalistajat kertovat huumeista katu-uskottavasti, poliisi esittää huumekoira näytöksen. Räppärit pitävät huolen siitä, että meno on vauhdikasta ja sinun tekee mieli tanssia mukana J Illan tapahtumaan toivomme osanottajia ympäri Suomea!

Lauantaina 15.8.09 urheilijakirkko Ristin kirkossa klo 19-23 Kirkkoherra Pekka Särkiö toivottaa kaikki tervetulleeksi urheilijakirkkoon Huippu-urheilijat kertovat urheilutaustastaan, räppärit ja laulajat esiintyvät

Ohjelmasta lisää kohdassa OHJELMA

Tapahtuma tehdään yhdessä Lahden kaupungin, ev.lut. seurakunnan, poliisin, yrittäjien, urheiluseurojen ja Usko ja Urheilu ry:n kanssa.

Usko ja Urheilu -tapahtuman tarkoituksena on saada nuoret pois kaduilta, päihteettömän elämäntavan, liikunnan ja urheilun pariin.

.Me emme voi parantaa koko maailmaa, mutta yhden ihmisen koko maailman voimme parantaa. Liian moni nuori hautoo itsemurhaa, käyttää huumeita ja tekee rikoksia, myös hyvän perheen nuori. Liian moni on yksin, seurauksena masennus, väkivalta ja syrjäytyminen.

Tämä on koko Lahden yhteinen tapahtuma ja osoittaa, että välitämme toisistamme, - kertoo koordinaattori ja käytännön asioista vastaava Irmeli Korkeakoski.

Irmeli Korkeakoski painottaa, ettei kukaan saa rahaa vaivojensa palkaksi, eivät urheilijat eivätkä bändit.

Tapahtumaan ei käytetä rahaa yhtään euroa. Olen hakenut mukaan parhaat yritykset, joiden palveluja olen tarvinnut. Ilman kaupunkia ja näiden yritysten panosta ei tapahtumaa olisi voinut järjestää.

Usko ja Urheilu -tapahtumaa sponsoroivilla yrityksillä on aito huoli nuorista. Ne ovat lähteneet yhteiseen hankkeeseen, koska haluavat omalta osaltaan olla mukana tarjoamassa nuorille terveellistä elämäntapaa ja vaihtoehtoja päihteille. Koska huumeongelma on lisääntynyt myös Lahdessa ja sen ympäristössä, olen halunnut ottaa todelliset asiantuntijat, entiset narkomaanit ja huumekauppiaat kertomaan huumeiden karua todellisuutta. Mielestäni he ovat katu-uskottavia huumevalistajia - heillä on kokemusta ja tietoa huumehelvetistä, heitä nuoret kuuntelevat. Huumesivut olen tehnyt Lappeenrannan huumepoliisin kanssa yhteistyössä. Nettisivuillamme www.uskojaurheilu.fi on aitoja kuvia huumeiden käyttäjistä, heidän elämästään ja kuolemastaan.

Tiesitkö, että heroiini mädännyttää ihmisen sisältäpäin, koska sitä jatketaan puhallushiekalla ja lääkeaineilla. Amfetamiini haurastuttaa luut, aiheuttaa väkivaltaista ja itsetuhoista käytöstä. Amfetamiinin johdannainen ekstaasi on eteenkin nuorten tyttöjen keskuudessa jonkinlainen muotihuume. Ekstaasin käyttäjän elimistö kuivuu, sydän käy ylikierroksilla ja sisuskalut saattavat kerta kaikkiaan pettää. Jos joku vielä nämä sivut luettuaan haluaa vapaaehtoisesti kokeilla huumeita, tietää mikä häntä odottaa. Tarkoituksena on kertoa totuus huumeista, jokainen kuitenkin itse päättää elämästään. Olen halunnut lopettaa huumesivut kuvaan ruumishuoneelta, jossa kahden nuoren elämä päättyi turhaan - huumeisiin ja kysymykseen: TÄTÄKÖ SINÄ HALUSIT ELÄMÄLTÄ?

Jos yksikin nuori jättää huumeet kokeilematta, on tapahtuma kannattanut järjestää, toteaa tapahtuman koordinaattori Irmeli Korkeakoski.

Huumesivuista olen saanut erittäin hyvää palautetta, moni nuori sivut luettuaan on jättänyt huumeet kokeilematta. Ja tiedän monia, jotka ovat lopettaneet käytön kokonaan. Se on paras kiitos työstä, jota itsekin teen ilman palkkaa. Haluan olla esimerkkinä siitä, että voi tehdä mahdottomia, jos vain uskoo asiaansa.

Olet sydämellisesti tervetullut Usko ja Urheilu -tapahtumaan.

Tapahtuman suojelijana toimii Urheiluliiton kunniapuheenjohtaja Ilkka Kanerva.

Tarjoamme nuorille ikimuistoisen viikonlopun huippu-urheilijoiden, artistien ja breikkaajien parissa, sekä mahdollisuuden uuden elämän aloittamiselle.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

Yhteystiedot: irmelikorkeakoski@gmail.com